Category: Makan Makan

Show Posts in

Deli Cafe – Chicken Chop dan Western terbaik di Taiping

Apa khabar semua!! Minggu ni admin nak review salah satu outlet yang makin femes dalam bisnes makanan ala western. Memperkenalkan DELI CAFE Kamunting.. Lokasi => Jalan ke Kampung Expo. Berdekatan Caltex kamunting. Belakang Lili Kuih Talam. Deretan kedai Wai Tat Enterprise. No. Fon => 017-477 4527 (kalau tak …

Review Sentosa Villa Taiping – Berbaloikah untuk dilawat?

Salah satu tempat yang agak ‘rare’ bagi team Taiping Zone ialah Sentosa Villa Taiping. Antara yang menyebabkan tempat ini rare ialah banyak orang Taiping sendiri yang masih belum sedar kehadiran villa ini sehinggalah team Taiping Zone membuat liputan sedikit sebanyak berkenaan villa ini pada penghujung tahun 2013. Di …

Food Review: Selera Malam Terminal

Apa khabar geng Taiping Zone? Kalau anda memang asal dari sini, den yakin anda mesti tahu akan Pasar Malam Cina kan? Antara warung makan yang sedap disini ialah Koteow Doli dan kedai nasi ayam sebelah dia. Tapi sayang, semenjak Pasar Malam Cina ditutup den dah terlupa terus tentang …

Fruit King: Burger saiz jumbo

Pernah dengar Fruit King? Sebenarnya saya pun tak pernah pun dengar restoran ni. Tapi sebab terjumpa beberapa gambar burger besar yang di post di fanpage Fruit King, terasa juga nak cuba burger Fruit King ni. Ini gambar salah satu burger yang ada di Fruit King. Tinggi macam menara …

Restoran TAT Nasi Ayam (Cawangan Kamunting)

Cawangan ke-33 TAT Nasi Ayam kini telah berada di Larut Matang dan Selama. Kalau dah sampai 33 buah restoran tu, mestilah resipi dan rempahnya sedap kan? Walaupun resipi yang sama, TAT Nasi Ayam Cawangan Kamunting memilih untuk menyediakan harga minuman yang murah. Malah jauh lebih murah berbanding harga …

Kedai nasi Ayaq Mati – murah tapi sedap

Kenapa nama dia macam tu? Wallahualam.. Kami di Taiping Zone pun tak berapa nak tahu. Cuma yang pasti, kedai makan ni walaupun murah memang terlebih berbaloi. Murah tapi sedap. Kerana kedai ni berniaga di dalam perusahaan Cina, ramai yang keliru dengan status makanan disini. Untuk pengetahuan anda, tuan …