• Korang pernah lihat pandangan atas Taman Tasik Taiping tak? Jom tengok video yang meremang bulu roma admin bila tengok.. huhu.. cantik sungguh ciptaan tuhan. Layan video part 1 & 2 […]
  • Wahhh… banyak sebenarnya aktiviti yang kita bleh buat di Taiping ni.. macam-macam rekreasi ada.. standby duit je… tak semua free.. dan mungkin sedikit mahal… sangat mahal pon ada.. hehehe.. cumanya […]
  • Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh […]

Entri Terkini di Taiping Zone

Korang pernah lihat pandangan atas Taman Tasik Taiping tak? Jom tengok video yang meremang bulu roma admin bila tengok.. huhu.. cantik sungguh ciptaan tuhan. Layan video part 1 & 2 […] 0

Video Taman Tasik dari ruang udara!

Posted on on June 4, 2016

Korang pernah lihat pandangan atas Taman Tasik Taiping tak? Jom tengok video yang meremang bulu roma admin bila tengok.. huhu.. cantik sungguh ciptaan tuhan. Layan video part 1 & 2 […]

Wahhh… banyak sebenarnya aktiviti yang kita bleh buat di Taiping ni.. macam-macam rekreasi ada.. standby duit je… tak semua free.. dan mungkin sedikit mahal… sangat mahal pon ada.. hehehe.. cumanya […] 0

Aktiviti rekreasi sekitar Taiping

Posted on on June 4, 2016

Wahhh… banyak sebenarnya aktiviti yang kita bleh buat di Taiping ni.. macam-macam rekreasi ada.. standby duit je… tak semua free.. dan mungkin sedikit mahal… sangat mahal pon ada.. hehehe.. cumanya […]

Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh […] 0

MAPS Ipoh

Posted on on June 4, 2016

Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh […]

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an […] 0

List makanan legend di Taiping

Posted on on June 4, 2016

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an […]

ONLY IN TAIPING The Happy 8 Retreat Korang akan terkejut bangunan yang macam bangsal ikan ni merupakan HOTEL yang sangat cantik.. Wajib klik link tu untuk nak tengok lebih banyak […] 0

Hotel bangsal ikan??

Posted on on June 3, 2016

ONLY IN TAIPING The Happy 8 Retreat Korang akan terkejut bangunan yang macam bangsal ikan ni merupakan HOTEL yang sangat cantik.. Wajib klik link tu untuk nak tengok lebih banyak […]

Semalam pusing2 terjumpa satu cafe.. Raintown Brother cafe dekat sebelah bistro mamak di econsave kamunting.. Bleh tahan gak Grill cheezy chicken dia. Freshh chicken ye.. Bukan frozen.. Hehehe.. Maklumlah. Skrg […] 0

Western Food di Raintown Brother cafe

Posted on on June 3, 2016

Semalam pusing2 terjumpa satu cafe.. Raintown Brother cafe dekat sebelah bistro mamak di econsave kamunting.. Bleh tahan gak Grill cheezy chicken dia. Freshh chicken ye.. Bukan frozen.. Hehehe.. Maklumlah. Skrg […]