Show Posts in

Beli PC komputer recon Taiping – Kamunting

APA KHABAR SEMUA… ARTIKEL KALI NI SAYA NAK RUNGKAI APAKAH MAKSUD “KOMPUTER / LAPTOP RECON” Mesti ramai pernah dengar orang sebut ‘RECON’..ada yang tak paham dan ada yang skeptikal dengan barangan terpakai.. Meh baca dan hadam sampai habis artikel ni ye..supaya tiada salah faham lagi. RECON adalah kata …

Video Taman Tasik dari ruang udara!

Korang pernah lihat pandangan atas Taman Tasik Taiping tak? Jom tengok video yang meremang bulu roma admin bila tengok.. huhu.. cantik sungguh ciptaan tuhan. Layan video part 1 & 2 ni Credit to: Malee Zainal

Aktiviti rekreasi sekitar Taiping

Wahhh… banyak sebenarnya aktiviti yang kita bleh buat di Taiping ni.. macam-macam rekreasi ada.. standby duit je… tak semua free.. dan mungkin sedikit mahal… sangat mahal pon ada.. hehehe.. cumanya yang last sekali tu admin tak pasti ada ke tak lagi.. MPT dah habiskan RM4juta untuk hiburkan beberapa …

MAPS Ipoh

Akan datang – Ipoh, Perak kini memiliki tarikan tersendiri, setelah Legoland di Johor, kini MAPS (Movie Animation Park Studio) bakal dibuka secara rasmi pada Julai 2016, terletak di Meru, Ipoh bertemakan animasi tempatan dan antarabangsa bakal menarik minat ibu bapa untuk membawa anak2 beriadah & rekreasi.. admin syorkan …

List makanan legend di Taiping

Kali ni admin nak share antara senarai makanan paling legend yang masih kekal wujud rasanya dan tak juga hilang tak pasti kat mana lokasi… kebanyakannya sudah wujud dari zaman 50an hingga antara 90an di Taiping, cer korang tengok plak.. ada lagi ke yang admin tertinggal? Admin listkan untuk …